Loppuvuoden keikat peruttu

Tiedoksenne: Päätettiin Erakossa Partycrewin kanssa perua kaikki keikat syyskuun alusta vähintään vuoden loppuun. Ei myöskään sovita uusia keikkoja enää tälle vuodelle tällä kokoonpanolla. Alan kartoittaa ja pidätän oikeuden soittaa akustisempia soolokeikkoja, mutta niitä varten pitää luoda aivan uusi keikkakonsepti, joka ei ole Erakossa Partycrew.

Uutisointi COVID-19 tilanteen osalta on ollut viime aikoina varsin negatiivista ja ei juuri nyt haluta olla osaltamme mukana levittämässä pöpöä. Erakossa Partycrew -keikat on aina juhlia, joissa suorastaan lietsotaan ihmisiä lähellä toisiaan. Ei turvallisuuden näkökulmasta oikein tässä hetkessä nähdä keikkojen soittamista mahdolliseksi. Erakossa keikoilla viime aikoina käyneet tietää, että vuorovaikutus yleisön ja esiintyjien välillä on sen tunnin aikana usein varsin intensiivistä. Koko Erakossa Partycrew -iltojen pointti on juhlia teidän rakkaiden kuulijoiden kanssa ja olla läsnä – jopa iholla. Se ei tässä ajassa ole aivan ongelmatonta ja esimerkiksi viime viikonlopun keikoilla jouduin kokoajan lavalla muistuttamaan itselleni, että “älä mene yleisön sekaan bailaamaan” tai “mitä jos mun sylkeä lentää ton yleisön edustajan iholle”. Mitään puolivillaisia vesittyneitä versioita ei luonnollisesti haluta keikoista vetää.

Kaikki on varmasti nähnyt somessa niitä kuvia yleisömassoista bailaamassa keikoilla. On loogisesti ajateltuna ihan selvää, että sellaiset tilaisuudet lisää nyt tartuntojen riskiä, vaikka järjestäjä olisi hoitanut turvallisuusnäkökulmat kuinka hyvin. Ei siis haluta toimia vastuuttomasti – varsinkaan kun tämä ei ole meille täyspäiväinen duuni (toistaiseksi). Sympatiani on alan ammattilaisten puolella ja toivon, että leipänsä tästä hommasta saavat keksivät keinot tehdä fiksuja ja turvallisia tapahtumia tässä ajassa. Ennen kaikkea toivon, että epidemia saadaan kuriin ja rokotteen jengille, jotta päästään taas ihmisten iholle.

Erakossa Partycrew -keikat on ollut mulle henkilökohtaisesti mun elämän parhaimpia iltoja viimeiset pari vuotta ja tän päätöksen tekeminen tuntui luonnollisesti todella ikävältä mutta oikealta. Kuten jo mainittua, alan nyt miettiä myös vaihtoehtoisen kevyemmän ja akustisemman setin rakentamista, jossa mun lauluista digaavat voisivat vaan nauttia sävelistä – vaikka sitten istualtaan. Uskon että sellaisellekin voisi löytyä kysyntää vai mitä mieltä ootte?

Erakossa Partycrew palaa sitten lietsomaan jengiä kosketukseen, kun se on taas turvallista. Tämä nyt rakennettu juhlasetti vedetään vielä yhden kerran Turussa tämän viikon torstaina. Siellä on avoin ulkotila, jossa näemme tällaisen järjestämisen jotenkin järkeväksi ja mahdolliseksi.

EDIT: Julkasin tän just ennen kun kuulin uusista rajoituksista, jotka eivät sinänsä vaikuta mitenkään tän viestin sisältöön. Stay safe.

T. Niko Erakossa


Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.