Eino Leino (saatesanat)

Tasan 92 vuotta sitten 10.1.1926 Eino Leino kuoli. Tänään 10.1.2018 Eino Leino ilmestyi musiikkipalveluihin Erakossa-kappaleena. Raita on nimetty Leinon mukaan ja sen teema liittyy löyhästi hänen elämäänsä, mutta todellisuudessa kappale kertoo ihan toisesta helsinkiläisestä taiteilijasta vuonna 2018.

Eino Leino on yksi Suomen tunnetuimpia kirjoittajia. Yhtenä Leinon luovuuden lähteenä toimi perimätiedon mukaan päihtyminen. Se oli Leinolle valinta, joka muiden elintapojen ohella lopulta johti myös tämän kuolemaan varsin nuorella iällä.

Samaistun tarinan traagisesta lopusta huolimatta Leinon elämänvalintoihin. Hän halusi tehdä kovasti töitä tavoitteidensa eteen, olla juurtumatta kaavoihin ja aktiivisesti hakeutua paikkoihin, joissa luovuus kukki parhaiten. Luovuuden lähde ei aina ollut Leinolle se kaikkein terveellisin valinta, mutta se oli valinta, joka palkitsi enemmän kuin turvallisemmat ratkaisut.

Monet oman elämäni parhaista tarinoista ovat syntyneet epäterveellisissä olosuhteissa. Krapula-aamu on ihan tunnetusti yksi taiteilijoiden suosituimpia ajankohtia olla luova. Ja koska kaikkein tärkeintä mulle elämässä on olla luova ja ilmaista itseä, hakeudun toistuvasti luovuusrikkaisiin ympäristöihin, vaikka sillä samalla vähän ruokittaisiinkin sisäisiä demoneita. Niin uskon myös Leinon tehneen.

Mä haluun ruokkia demoneita ja olla irti.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.