Erakossa 2015-2018 yhteenveto #tobecontinued

Tässä lyhyt kertaus siitä mitä ollaan saatu yhdessä aikaan vuosina 2015-2018. Sisältää myös tuoreita Spotify-streamauslukuja eli määriä kuinka paljon TE ootte kuunnellut mun musaa vuosittain 2015-2018*. Näyttää aika järjettömän hyvältä. Kiitos!

Tässä vielä aiemmin julkaistun videon lähdemateriaali eli mun streamausluvut (ja teidän kuuntelumäärät) kuvamuodossa 2015-2018. Ne on tässä lajiteltuna talousmaailman tapaan kvartaaleittain, mikä on musta kuvaavin tapa esittää myös streamauslukujen kehitystä. Tosta näkee hyvin nousut ja laskut isossa kuvassa.

Lyhyt kertaus vuosista:
2015: Mulla soi koko vuoden biisi radiossa ja iso levy-yhtiö julkaisi multa EP:n. Hypeä oli. Streamimäärät kasvoi tasaisesti, mutta lähtivät jo loppuvuodesta laskuun, kun musan julkaiseminen meni tauolle (levy-yhtiön päätöksellä).
2016: Lähdin levy-yhtiöltä ja julkaisin itse pari sinkkua keväällä ja ekan albumin syksyllä. Kuuntelijamäärät lähti kasvuun ja sillä tiellä ollaan vieläkin.
2017: Julkaisin tasaisesti biisejä ja vaikka vähensin keikkailua reilusti, kuuntelijamäärät tuplaantui vuoden aikana.
2018: Julkaisin tasaisesti biisejä. Kuuntelijamäärät tuplaantuu taas.

Ainoat kvartaalit milloin numeron ovat laskeneet on ajankohtia, jolloin en julkaissut uutta musaa. Tosta on suht helppo tehdä 1+1 laskelma. Julkaise (hyvää) musaa ja tee duunia sen levittämiseksi = kuuntelijat lisääntyy.

Mä näytän teille näitä numeroita, koska Erakossa-tarina on yhtä lailla tarina näytönhalusta niille, ketkä väitti, ettei näin voi tehdä. Oon onnistunut joka vuosi kasvattamaan kuuntelijamääriä ilman mitään ulkopuolista jeesiä. Se on vaatinut jatkuvaa duunia, määrätietosuutta ja pään seinään hakkaamista joka biisin levittämiseksi edes jonkun tietoisuuteen. Pikavoittoja tää konsepti ei tarjoa. Mä pelaan pitkän tähtäimen suunnitelmalla peliä, jossa niin moni tavoittelee hetkittäistä hypeä.

Ja kyllä – eihän tää vieläkään mikään varsinainen elinkeino ole, mutta tasainen ja kasvava tulovirta silti. Mulla ei oo yhtään kultasingleä tai mitään muutakaan megahittiä, mutta jokaista mun biisiä kuunnellaan se 100000+ kertaa jollain aikavälillä. Osaa enemmän. Erilaiset ihmiset kuuntelee erilaisia biisejä ja pienistä puroista syntyy nyt jo hyvä virta. Ja se on 100% DIY-virta, jossa tuette jokaisella kuuntelulla vain ja ainoastaan mua.

Kiitos siitä kuuluu ennen kaikkea sulle ja myös Spotifylle, joka on mulle tärkein ja about ainoa yhteistyökumppani, jonka kanssa en kommunikoi mitenkään muuten kuin julkaisemalla biisejä. Ilman Spotifyä (ja vastaavia palveluita) mulla ei olis mitään mahdollisuutta operoida tällä tavalla. Spotify on tehnyt helvetin hyvää duunia mun tyylisten artistien eteen, vaikka heidänkin isoin fokuksensa on tietysti megahittien teossa.

Julkaisen näitä statseja myös sen takia, että sä voisit inspiroitua ja toistaa tän saman sun musiikilla/taiteella/idealla/tuotteella. Eniten sä tarttet nälkää oppia ja intoa tehdä. Vähiten halua toistaa sen, mitä kaikki muutkin jo tekee. Älä siis ikinä anna muiden masentaa tai vähätellä sun visiota.

Ps. En missään nimessä sano, että kaikkien kannattaisi edetä tällä suunnitelmalla. Toiset tarttee tukea ympärilleen. Toiset tarttee tilaa toteuttaa. Jokaiselle pitää rakentaa omanlaisensa hiekkalaatikko.

#dontdragmedownmotherfucker #hypeisnotreal #DIY #CEOnumbers

*2018 kokonaisluku erittäin varma arvio, joka perustuu tän vuoden keskikuuntelumäärään.

#kiitospäivä #popnroll #tobecontinued


Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.