Erakossa kumartaa Leevi and The Leavingsille

Erakossa on oman tiensä kulkija, jonka tuotannossa persoonallisuus yhdistyy kykyyn yllättää. Tällä kertaa luomisprosessi on tuottanut Leevi and The Leavings -klassikon Unelmia ja toimistohommia teemojen päivityksen nykyaikaan. Tänään julkaistulla Unelmia (ei toimistohommia) -singlellä sammutetaan toimiston valot ja lähdetään bailaamaan. Tätä teemaa noudattaa myös biisistä julkaistu video. Kappaleen lyriikoissa viitataan inspiraationa toimineeseen originaaliin monella eri tavalla, mutta teoksena se on täysin erillinen ja omansa.

“Kun Leevi and the Leavings julkaisi vuonna 1989 “Unelmia ja toimistohommia” kappaleen, en usko, että kukaan osasi arvata millaista konttorielämää 2020-luvulla elettäisiin. Sain tuon kappaleen nimeä pohtiessani idean omasta tulkinnastani samaan teemaan liittyen. Luonnollisesti samalla nimeä piti vähän muokata kuvaavammaksi”, Erakossa yhtyeen takana oleva Niko Ailamo kertoo.

Moni haaveilee oravanpyörästä ulos hyppäämisestä, ellei lopullisesti niin ainakin viikonlopun ajaksi. Unelmat ja juhlat odottavat ulkona. Erakossa-sinkkukin on tanssiin kutsuva pop’n’roll-ralli.

“Toisille toimistohommat on edelleen unelma. Toiset on taas istuneet näyttöpäätteen ääressä jo niin paljon, että unelmana on enemmänkin vähentää konttoriaikaa. Monille kellokortin ulosleimaus on symbolinen portti vapauteen. Niinpä tästäkin kappaleesta muodostui lopulta juhla-anthem kaikille, jotka venaavat joskus sulkemisaikaa ja sen jälkeistä elämää. Se on kappale kaikille, jotka tavoittelevat unelmia vapaa-ajallaan” Niko kertoo.

Unelmia (ei toimistohommia) on sinkkulohkaisu perjantaina 29.1. julkaistavalta Käärmeennahka-albumilta.

Erakossa biiseistä neljä (Tää on nähty, Hylky, Tää on sulle (vitun kusipää) ja Löysään hirteen) on saavuttanut miljoonakerhon Spotifyssä, jossa Erakossa on kerännyt yhteensä jo lähes 10 miljoonaa streamausta.


Tiedotteen teksti: PressHopper / Juha Juoni


Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.