Musiikkia elvytyksen treenailuun (100-120bpm)

Ok ootte ehkä joidenkin artistien sivuilta huomanneet, että tänään vietetään sydämen käynnistyksen vuosipäivää. Idiksenä siis on, että noin 100-120bpm tempolla sykkivien biisien tahtiin voi suorittaa myös elvytysharjoituksia sen ollessa siihen sopiva tempo. Ajattelin tässä vaan kertoa, että toisin kuin ehkä luulisi, SYDÄNKÄYRÄN MUOTOINEN TEMPO -nimistä kappaletta EI kannata käyttää elvytyksen taustamusana sen ollessa mallia slovari eli tempoltaan 85bpm. Toivottavasti ymmärrätte tämän kauneusvirheen taiteen nimissä 😂
 
Jos kuitenkin haluatte mun musassa treenailla elvytystä, niin katalogista löytyy useampikin hommaan soveltuva ralli. Jossain tutkimuksissa muuten tota 120bpm tempoa on kuvailtu hittitempoksi siksi, koska siihen ihmisen on helppo samaistua. Siis sen takia, että ihmispäähän on se sekuntikellon tahti niin vahvasti sisäänrakennettuna. Samaan tempoon sykkivät rallit tuntuvat luonnollisilta. Löysin tuoreen BBC:n tutkimuksen, jossa kerrottiin, että KESKIMÄÄRÄISESTI tän vuoden hittibiisien tempo on ollut 122bpm eli suht lähellä osuu edelleen.
 
Itse tykkään useimmiten operoida yli 120 bpm vauhdeissa ja about 130-150bpm nopeusalueelta löydätte kaikki mun suosituimmat kappaleet. Siellä meno tuntuu aina sopivasti reippaammalta. Katalogista kuitenkin löytyy kappaleita ihan tuolta slovaritempoista (Saat viedä mut pois 74bpm) upbeat poljentoon (Korona 180 bpm).
 
Tässä kuitenkin sulle treeniplaylist elvytyksen harjoitteluun (Erakossa biisit 100-120bpm):
– Itsestäänselvyyksien sukupuutto (100)
– Vihaverkkarit (102)
– Aarrekartta (102)
– Täällä (106)
– Muistilappu (110)
– Löysään hirteen – Akustinen versio (111)
– Raikasta (112)
– Anna olla viimeinen kerta (114)
– Puhu kädelle (115)
 
#sydänkäyränmuotoinentempo #worldrestartaheart

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.