Nollauspäivä-albumi julkaistu

Vuonna 2014 aloin 15 vuoden bändiuran jälkeen tehdä ensimmäistä kertaa musiikkia yksin – Erakossa. Tavoitteena oli kirjoittaa pitkästä aikaa albumillinen suomenkielistä musiikkia. Ensimmäinen omakustanteena julkaisemani sinkku lähti yllättäen lentoon voittaen muutamia levyraateja ja nousten lopulta YleX-radiokanavan soittolistalle. Fiilis oli mahtava ja kelasin, että olen vihdoin löytänyt oman ääneni musakentällä.

Raita herätti myös musa-alan kiinnostuksen ja sain vuoden 2015 alussa kustarin Elementsiltä ja levytysdiilin Sonyltä. Sony julkaisi multa yhden EP:n kesällä 2015, mutta ei sen jälkeen lähes vuoteen löydetty yhteistä säveltä mun musiikin suhteen. Tein ison läjän demoja, jotka eivät natsanneet major-lafkalle, jonka toiveensa oli laittaa mut biisileirimankeliin, johon en halunnut lähteä. En halunnut menettää omaa ääntäni, jonka olin vasta vuosi sitten löytänyt.

Sain keväällä 2016 purettua diilini Sonyn kanssa ja julkaisin heti uutta musaa taas omakustanteisesti. Nollaus-sinkku otettiin mun kuulijoiden parissa loistavasti vastaan ja siitä tuli nopeasti mun suosituin kappale verkon suoratoistopalveluissa. Päätin pian, että haluan julkaista noista Sonylle kirjoittamistani biiseistä vihdoin sen albumillisen suomenkielistä musiikkia, joka oli alun perin tavoitteeni. Tämä on se albumi. Olen todella ylpeä näistä lauluista ja kuten tarinasta käy ilmi, olin myös valmis tekemään isoja uhrauksia, jotta pääsisin ne julkaisemaan.

Sain levylle pari haluamaani vierailijaa. Tiktakista tunnetuksi tullut Emppu Suhonen oli täydellinen naispuolinen vierailija O.D.F.T.W. raidalle. Ollaan Empun kanssa kovin samanlaisia artisteina – oman tiemme kulkijoita ja avoimia erilaisille musatyyleille. Samasta syystä halusin myös Negatiiviset Nuoret albumille mukaan. Koen hengenheimolaisuutta sen kolmikon kanssa. Meitä ei kiinnosta esiasetetut normit. Ja vähän siitä teemasta toi Tää on nähty –raita myös kertoo.

Albumin biisien tekstit vievät kuulijan matkalle mun edeltävään kahteen vuoteen. Siellä on sydänsuruja, turhautumista odottamiseen, paskanjauhajia ja tietysti nollausta. Tämä albumi päättää yhden merkittävän jakson mun elämässäni. Tämän albumin jälkeen kukaan ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi Erakossa. Sen takia 30.9.2016 on mulle #Nollauspäivä.

Kiitos kaikille jotka olette olleet tähänastisessa matkassa mukana. On ollut ilo.

– Niko Erakossa

Kuuntele

  • Spotify: äivä_Spotify
  • Deezer: äivä_Deezer
  • Tidal:
  • AppleMusic:
  • iTunes:
  • GooglePlay: äivä_GooglePlay

CD:n ostolinkit


Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.