Pinokkio EP ulkona – saatetekstit

Tossa kun korona iski ja vapautti omasta kalenterista aikaa aloin huvin vuoksi äänitellä paria cover-raitaa. Aiemmin tänä vuonna tuli omassa podcastissa pohdiskeltua, että samplattua räppiä olisi mielenkiintoista kierrättää uudestaan soittelemalla niitä itse uusiksi eli kierrättää kierrätettyä matskua uudestaan. Mulle tuli suomenkielisistä vahvasti sampleihin pohjautuvista räppibiiseistä heti muutamia kovia träkkejä mieleen, joista pari aika isoa lekaa valikoitui lopulta työstöön.

Avaimen “Punainen tiili” ja Ruger Hauerin “Täällä” löytyy molemmat aika monilta suomiräpin top-10 listoilta. On suht itsetuhoista versioida näin kovia ja ennen kaikkea rakastettuja biisejä, mutta en oo aiemminkaan paljoa jännitellyt omapäisiä ratkaisuja. Näissä oli molemmissa temaattisesti samanlaista ajan hengen ja meiningin ruodintaa. Kaiken lisäksi molempien tekstit on edelleen erittäin ajankohtaisia, vaikka ovatkin molemmat yli 10 vuotta vanhoja ja toinen melkein 20. Tavallaan hirveästi mikään ei ole muuttunut niistä jutuista mitä noissa jo alun perin pohditaan ja varmaan sen takia ne onkin edelleen todella suosittuja ralleja (ja artisteja vaikka noilla nimillä eivät enää esiinnykään).

Tässä kohtaa on hyvä tietää, että en ole henkilökohtaisesti ikinä ollut mikään trubaduurihenkinen cover-laulujen rallattelija. Oon aina tehnyt ja soittanut lähinnä omaa musaa. Siispä olikin loogista ja suorastaan selvää, että pelkästään covereja en halua laittaa pihalle. Olin jo jättämässä noita pöytälaatikkoon (kovalevylle), kun niitä vielä kuunnellessa innostuin hahmottelemaan samassa hengessä omaa rallia.

About kaikki musahan on nykyään on enemmän tai vähemmän muilta pöllittyä. Usein ne vaikutteet on suht selvästi kuultavissa, vaikka artisti ei itse sitä myönnäkään. Mä nyt kelasin tähän ihan avoimesti kirjoittaa, että toi mun “Itsestäänselvyyksien sukupuutto” tällä Pinokkio EP:llä on pöllitty noista samalla julkaisulla olevista lainabiiseistä. Totta kai siinä on tätä aikaa, vuotta ja mua mausteena, mut fiilis on haettu mun uudelleen skulaamista vielä vanhempien biisien sampleihin perustuvista 2000-luvun alkupuolen suomirap-klassikoista. Ja kun on tällä tavoin rehellinen, niin ei lähde tällä Pinokkiolla nokka venymään.

Ja jos joku ei tiedä, niin Pinokkio on klassikko satuhahmo, jonka nenä pitenee, kun hän on ahdistunut tai valehtelee. On muuten vähän ahdistanut tätä keväänä hetkittäin. Siispä tässä tällainen kolmen raidan Pinokkio EP sulle kuunneltavaksi. Toivottavasti ei ahdista kuunnella sitä.
…ja muista verkon digimusapalveluista.

🤥

#erakossa #pinokkio


Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.