Tää on sulle, vitun kusipää (saatesanat)

Vittu. Kusipää. Monesti tulee laulun tekstejä tehdessä kierreltyä sitä, mitä oikeasti haluisi sanoa, koska se kuulostaa jotenkin dorkalta tai kornilta. En geneerisesti digaa voimasanoista lauluissa, koska ne kuulostaa usein päälleliimatulta. Ihan kuin sitä varsinaista sanomaa ei ilman sitä vittua saisi kerrottua. Tälläkin kertaa yritin muuttaa ton kertsin lyriikan monta kertaa, mutta kävi käänteisesti niin, että ne kaikki muutetut tekstit kuulosti teennäiseltä ja alkuperäinen oli vaan aina paras. Siispä päätin jättää tekstin alkuperäiseen muotoonsa – rehelliseksi.

Autenttisuus on selvästi myös mun kuuntelijoille tärkeä juttu. Mun biisien kuulijamäärät on olleet jatkuvassa tasaisessa nousussa sitten kevään 2016, kun päätin lähteä ison levy-yhtiön suojista omille teilleni tekemään just sitä mitä haluun. Oon onnistunut tilastollisesti tuplaamaan mun säännölliset kuuntelijat Spotifyssä sinä aikana, mistä oon erittäin kiitollinen just sulle. Kuulostaa muutenkin omaan korvaan aika käsittämättömältä, että yli 100 000 eri Spotify-kuuntelijaa kuunteli mua edeltävän vuoden aikana.

Noiden numeroiden takaa löytyy kuitenkin paljon tärkeempi juttu. Noi kuuntelumäärät on syntyneet orgaanisesti ihan vaan musiikkia julkaisemalla ja omia väyliä pitkin promoamalla. Mulla ei siis ole mitään kaupallisia tai ajallisia siteitä mihinkään. Ei kukaan kerro miten olla – sanotaan muuten uuden biisin tekstissäkin. Teen vaan musiikkia ja teen sen 100% itse. Kukaan ei muu ei siis edelleenkään koske näihin träkkeihin matkalla mun aivoista teidän korviin. Sen takiahan mä alun perin halusin olla Erakossa. Ja niistä raidoista jengi on aina digannut eniten. Ei siis siltä näkökantilta mikään ihme, että mun major-lafka debyyttisinkku (Raikasta) on tällä hetkellä mun vähiten kuunnelluin kappale. Siinä on mun biiseistä vähiten mua lopputuloksessa.

Toki tässä maailman ajassa mun tekotapani alkaa olla enemmänkin taakka kuin etu siltä osin, että aina pitäisi pystyä kertomaan, miksi juuri tämä raita on niin erityinen. Miksi juuri tämän raidan tekijätiimi on niin loistava? Miksi kappale on uniikki? Mun biisit ei ole – ainakaan tuossa mielessä. Ne on Erakossa musaa. Tämä on Erakossa biisi ja tällä on Erakossa laatutakuu. Hyvässä ja pahassa (veikkaisin).

Tässä biisissä oon muutenkin taas enemmän Erakossa kuin vähän aikaan. Tämä on taas laulu oman tien kulkemisesta. Tämä on taas laulu ihmissuhteesta. Ja tää on ennen kaikkea taas laulu yhdestä kusipäästä, jota en olisi koskaan halunnut tavata.

Siksi. Tää on sulle, vitun kusipää.
Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.