Tiedote 4.5.2016: Takaisin Erakossa – Lähtö Sonylta ja uusi Nollaus-single

Sain viime vuonna Erakossa-projektille lentävän lähdön, kun omakustanteena julkaistu Löysään Hirteen debyyttisingle singahti radiosoittoon mainioiden arvosteluiden saattelemana. Useampi levy-yhtiö oli minusta kiinnostunut ja valitsin lopulta Sonyn. Se tie on nyt päätöksessä, sillä palaan tällä päivämäärällä takaisin artistinimen mukaiseksi erakoksi. Sain kolme viikkoa sitten irtisanottua levytyssopimukseni Sony Musicin kanssa ja julkaisen uuden singlen debyytin tapaan omakustanteena. Ja vaikkei moni sitä uskokaan, tuntuu vilpittömästi mahtavalta olla taas tässä tilanteessa.

Todetaan alkuun, että eihän Sonylta kukaan täysjärkinen varmaan lähde. Musa-ala pyörii tässä maailman ajassa käytännössä kolmen firman ympärillä ja jos saat jalan sinne oven väliin, niin eihän sitä vissiin siitä raosta kannattaisi pois päästää – tai ainakaan itse vetää. Mä olen kuitenkin voinut viimeiset kuukaudet henkisesti aika huonosti. Aika monta yötä on mennyt valvoessa miettien miten tää mulle rakas musahomma seisoo paikallaan ja jatko on jonkun ihan muun käsissä. Tänään mulla on vapaa olo. Tänään mä tulen nukkumaan hyvin. Tänään mä oon taas kuskin paikalla. Tänään mulla on #nollauspäivä.

Levy-yhtiöltä lähtöön ei liity dramatiikkaa ja asiasta sovittiin hyvässä yhteisymmärryksessä Sonyn ihmisten kanssa. Pyysin heiltä sopimuksen purkua, keskusteltiin asiasta ja todettiin yhdessä, ettei meidän yhteistyö ole tuonut kummallekaan haluttua lopputulosta. Sony olisi halunnut, että lähden biisileireille tekemään mulle uusia kappaleita. Mä sanoin, että mulla on tässä läjä omia hyviä kappaleita – julkaisen ne mieluummin. Mun omien laulujen taltiointi ilman kompromisseja on kuitenkin ollut alusta lähtien tämän projektin ydin. Haluan jatkossakin uskoa niihin ja tiedän, että mun kuuntelijat uskoo niihin.

Mun ja Sonyn liittoa voisi mun mielestä verrata kokkiin, joka yrittää yhdistää sushia ja pastaa – siinä koitettiin saada kahdesta jo sellaisenaan toimivaksi todetusta yksiköstä muovattua yksi vielä parempi kokonaisuus. Harvoin jos koskaan tuolla kuitenkaan onnistutaan parantamaan jo toimivia reseptejä – ja eihän se nytkään ihan toiminut. Haluan kuitenkin korostaa, ettei mulla ole mitään pahaa sanottavaa Sonystä ja siellä olevista mahtavista ihmisistä. Päinvastoin haluan kiittää kaikkia Sonylaisia.

Erakossa - Nollaus sinkkukansiHeti diilin purkamisen jälkeen aloin suunnitella omakustannejulkaisua ja Nollaus-biisi valikoitui useamman raidan joukosta siitä saatujen positiivisten kommenttien perusteella. Biisi oli tietysti jo valmiina etukäteen, mutta jumissa mun pöytälaatikossa, koska Sony ei koskaan innostunut Nollauksesta. Oon älyttömän fiiliksissä, kun pääsen nyt julkaisemaan sen.

Nollaaminen on suurimalle osalle tuttu termi, josta ei kuitenkaan ole hirveästi lauluja tehty. Kaikilla on kuitenkin varmaan joskus niitä päiviä, kun haluaisi vaan tyhjentää päästä sinne kertyneen ylimääräisen roskan – tavallaan kelata nauhaa takaisinpäin. Tein aiheesta laulun, jonka videolla kelailen ihan konkreettisesti sitä nauhaa taaksepäin. Video on nyt ensinäytössä YleX:n radiokanavan sivuilla ja kappaleen löydätte kaikista netin musiikkipalveluista.

Tämä uusi single on ensimmäinen lohkaisu elokuussa julkaistavalta Nollauspäivä EP:ltä. Lisää kappaleita luvassa jo kesäkuussa. Jos ihmettelet, mitä tapahtui vuosi sitten luvatulle Sydämen kakkospuolikkaalle eli Kammiolle – jätin toisen sydämenpuolikkaan Sonylle ja menen nyt puhtaalta pöydältä eteenpäin.

Ps. Elements Music edustaa edelleen mun lauluja ja kartoitan par’aikaa muita yhteystyökuvioita.

Terveisin: Niko Ailamo – taas Erakossa


Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.