”Musiikista hän ei silti aio tehdä itselleen uraa” -Sabotage.fi

Sabotage-verkkolehti teki musta oikein hyvän jutun (linkki alla), jossa olevaa lausetta ”musiikista hän ei silti aio tehdä itselleen uraa” haluan hieman avata teille lisää. Toi ei ole mikään ”mua ei kiinnosta tehdä kaupallista musaa lässynlää” -lause vaan tarkoitan tolla sitä, että musan tekeminen elinkeinona ei enää nykyään houkuttele mua. Avaan vähän seuraavaksi miksi.

Tämä klassinen ”saat rahaa siitä kun teet mistä nautit” pitää musa-alalla vaan osittain paikkansa. Aika moni ammattiartisti joutuu tekemään sitä taidettaan myös sillä motivaatiolla, että saisivat maksettua asuntolainansa ajallaan – siis tekemään väkisin biisejä. Tän vaikutuksia te kuulette joka viikko, kun joku artisti julkaisee raidan, joka haisee heti alusta asti teennäiseltä tai väkinäiseltä. Toi on mun mielestä sairain mahdollinen tapa halveksia maailman siisteintä taidemuotoa eli musiikkia – tekemällä jotain muottiin istutettuja täsmäralleja.

Ei tota näkökulmaa tuu silloin junnuna kelattua, kun näkee alasta vaan sen puolen, missä artisti esiintyy yleisömeren edessä juhlittuna sankarina. Suomen kokoisessa maassa on vaan kourallinen tyyppejä, ketkä on oikeasti tehnyt pelkällä ”teen mitä huvittaa” –konseptilla musasta itselleen elinkeinon. Iso osa varsinkin tänä päivänä on joltain osin noita harkittujen täsmäbiisien kirjottajia ja toinen kourallinen perseenmyyjiä, jotka joutuu tekemään urpoja juttuja, jotta oma naama näkyis mediassa ja musasta sais tuloa.

Eiks kukaan ihmetellyt pari viikkoa sitten, kun yhdeltä suht isolta omalla nimellään esiintyvältä artistilta tuli uus raita ulos ja samana päivänä äijästä oli joka Iltapäivälehdessä juttu, missä mies kertoi jääneensä kiinni rattijuoppoudesta. Mistä luulette, että toi juttu on Iltapäivälehtiin lähteny? Just sattumoisin samana päivänä, kun artistilta tuli uusi biisi ulos? Kelatkaa miten sairas tilanne, et tää artisti joutuu tollasen urpoilun levittämisellä hakemaan stygelleen näkyvyyttä. Joku ois voinu kuolla siinä, ku tää spede ajelee kännipäissään autollaan tuolla. Silti kaikki isot mediat julkas ton jutun mielellään ja toi siinä kyljessä kaverin uuden biisin esiin vähän niinku sivulauseessa. Tukivat siis tän jätkän elinkeinoa sillä varjolla et tää urpo ajelee tuolla kännissä. Ihan ok median moraalin mielestä, koska huomiotalous ja bisnes rullaa. Klik klik.

Palataan siis takaisin tän tekstin pointtiin. Ton tyylisen sairaan pelleilyn takia mua ei kiinnosta sitoo omaa tuloani kokonaisuudessaan musabisnekseen, missä tollaset stoorit ja täsmäpohditut ”hittibiisit” ilman sielua on osa arkipäiväistä peliä. Ton oon tajunnut tässä edeltävän parin vuoden kuluessa. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö ois tosissani mun musan kanssa. Ja ettenkö antais jatkossakin sen 166,6% mun musalle, joka kerta kun joku laulu tai tarina vaatii päästä mun päästä ihmisten kuultavaksi. En vaan aio asettaa itseäni siihen asemaan, missä mun pitäis itsearvoisesti rahan takia keksiä mitään lauluja päästäni. Tai varsinkaan ajella autolla kännissä ja levitellä sitä juttua jonain markkinointitekstinä. Sirkusväki varmaa kelaa, et pellen ammatti on nykyään kuollut, mut kyl se elää vahvana musabisneksessä.

Peace. Lukekaa toi Sabotagen juttu. Heitä lainatakseni vain kuolleet kalat uivat virran mukana.


Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.